onsdag 1. april 2009

Vinterland - en deprimerende, men god film å se om våren.

01.04.09, ja altså første april, så vi filmen Vinterland. Denne filmen tok for seg forskjellene og likhetene mellom flere kulturer. Filmen tar for seg den kurdiske kulturen, og den helnorske kulturen i Nord-Norge.
Filmen tar for seg en mann som har det meste av materielle goder, men som så inderlig ønsker seg en å dele livet med. Renas som får tilsendt en kone fra hjemlandet sitt. Forventningene om den kommede konen er skyhøye, ettersom de har sett bilder av den vakre jenta (det de ikke vet er at bildene er tatt når jente var ung, og at konen som blir tilsendt Renas ikke er så pen som de håpet på).

Når kona ankommer flyplassen, og når sannheten skal komme til sin rett blir Renas skuffet over sin konas utseende, og de to drar sørgmodig hjem til huset hans.
Jeg tror filmen prøver å få frem at ting ofte ikke er slik du trodde de ville være, og at du skal være veldig forsiktig med hva du ønsker deg (dette kommer frem ettersom Rena virkelig ønsker seg en kone, og gjør alt for å få det).

Altting er kanksje ikke helt som du tror, og det er muligens en liten tankevekker som vi i dagens samfunn bør stille oss. Jeg mener det er viktig å være realistisk til mål og andre aspekter i livet, men at man allikevel alltid har en positiv innstilling, og smiler til verden! :)

Ingen kommentarer: