tirsdag 17. mars 2009

Anti-mobbeuke på Sandvika vgs!

Både denne uken og neste uke skal de bli arrangert en anti-mobbeuke som skal sette mobbing og erting mer på dagsorden, og Sandvikas ledelse og elevråd ønsker at mobbing ikke vil forekomme på skolen.
Mobbing på skolen har vært et stort problem i lang tid på de fleste skolene i Norge, og desverre er det fortsatt slik. Senest i dag tidlig satt jeg på kjøkkenet og så på God Morgen, Norge, og på dette programmet tok de opp mobbing i skolen, og at skolene og de ansatte på skolene bør gjøre mer for å motvirke mobbing i skolen.

Jenta som valgt å stå frem som mobbeoffer hadde en problem med vekten sin, og ble mobbet på grunn av dette. På flere tidspunkter i hennes oppvekst hadde mobbing blitt for mye for den stakkars jenta, og hun hadde droppet ut av videregående 2 ganger. Hun fortalte om at både lærere, leger og helsesøster var klar over at hun ble mobbet, men det var ingen som handlet eller gjorde noe med mobbingen som skjedde gjennom skoledagen, og derfor ble det aldri stanset. Jenta blir 20 år i morgen, og ønsket å stå frem som et eksempel på at mobbing i skolen fortsatt er et problem, og jeg tror også at hun ville vise til andre barn eller ungdom i samme situasjon at det er mulig å klare seg gjennom skolegangen, og at man aldri må gi opp.

Jeg syntes det er utrolig trist at ungdommer føler det på denne måten, og tror at den eneste måten å slippe unna mobbingen er ved å slutte å gå på skolen. Statestikker viser at 34 % av dagens skoleelever dropper ut av skolen. Det kan selvsagt være ulike grunner til dette, men jeg tror at litt av grunnen er det manglende og gode miljøet på skolen. Å ha et miljø man trives i, og venner og bekjente som det går an å være seg selv rundt er utrolig viktig.

Vi har alle et ansvar for at mobbing ikke skal skje på skolen, og det er også veldig viktig at nye elever i klassen blir inkludert. Dette snakket vi blant annet om i klassens time i dag, og vi snakket litt om hvordan vi som elever skal bli kjent med hverandre på best mulig måte. Det var ikke så mange forslag, men jeg tror de fleste var enige at det i starten er viktigst å bli kjent med klassen sin, for senere å bli kjent med de andre klassene, studieretningene og trinnene.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med hvordan Sandvika vgs har tatt ansvar for at vi elevene blir godt kjent med hverandre. Om noen av elevene ikke er like fornøyde som meg, vil jeg råde dem til å bli med på sosiale aktiviteter både i og utenfor skolen. Revymiljøet på skolen er utrolig bra, og du treffer mange morsomme og stilige mennesker, som kanskje har de samme felles interessene som deg. En annen ting man også kan gjøre er å verve seg selv i elevrådet. Her vil man også møte mange ungdommer som er veldig hyggelig å kjenne, og man får god erfaringer ved å være med på slike aktiviteter utenfor skolen.