onsdag 25. februar 2009

REKLAME!!!!!!!!!!!!!!!!


Hva er reklame?


Reklame er et virkemiddel som skal få befolkningen til å kjøpe ting. Det er for å fange oppmerksomheten til en kjøper og påvirke kjøperen til å kjøpe mer eller flere av varen. Reklame forekommer i flere former, for eksempel på tv, i aviser, på radio, i form av plakater og på internett.
Hva kjennetegner reklame?


Reklame skal påvirke kjøperen positivt, slik at kjøperen kjøper mer eller flere produkter. I reklame brukes det ofte kjente personer i reklamen, fordi de kjente personene er forbilder, og dette kan være en påvirkende faktor for at flere kjøpere kjøper produktet. Om reklamen blir spilt av på tv, vil lyden ofte bli skrudd opp på høytaleren på tv-en, slik at de som ser på tv skal bli mer oppmerksomme på reklamen. Det er ofte sterke farger i reklamen, fordi de ønsker å fange oppmerksomheten til kjøperen. Som oftest blir det kun brukt positive argumenter for at produktet er bra. Gjentagelse og overdrivelse brukes også mye for å overbevise målgruppen som blir påvirket at produktet er verdt å kjøpe eller satse på.
Hvor møter vi reklame?


Vi møter reklame overalt og det er lett å bli påvirket om man ikke tenker over det. Internett er et sted hvor det forekommer mye reklame. Overalt på nettsider vil man finne som prøver å påvirke deg på best mulig måte. Vi finner også flyers rundt om på mange skoler som reklamerer for revyer og andre skolesammenhenglige ting og hendelser. Et eksempel på en slik flyer er reklamen som henger rundt på skolen og togstasjonen for Sandvikarevyen ’09. Der er det sprakende farger og en oppfordring om å se revyen. Vi møter også mye reklame på tv, og i mellom filmer og tvprogrammer. Det finnes også i aviser og annonser som kan påvirke målgrupper positivt.
Hva påvirker oss i form av reklame?


Om det er kjendiser i reklamer kan enkelte bli påvirket av dette fordi kjendisene er forbildene deres. Positive og overbevisende argumenter har også en avgjørende faktor.
Hvilke reklamer fungerer?


Jeg mener at reklamene som har en liten vri eller som er morsomme har en effekt på folk flest. Reklamene som sitter igjen etter at du har sett dem, og som du husker etter å ha sett dem er reklamer jeg blir påvirket av. Eksempler på dette er VG-reklamen (stille i fjøset). Jeg husker reklamen godt, og kan sangen så å si utenat. ”Doffen har daua-reklamen” er nok et godt eksempel på reklamer som påvirker deg, og som du husker. Jeg vet ikke om jeg blir inspirert til å kjøpe mat på Rema 1000 eller kjøpe og lese VG, men det er underholdene reklamer som er fengende som folk vi huske, og ikke dårlige reklamer med dubbet lyd og et mindre bra skuespill.
Nevn og vis reklamefilmer som du mener fungerer


http://www.youtube.com/watch?v=55_Zedh3v_w&feature=related
Hver jul MÅ jeg se denne reklamen. Det er coca cola reklamen som pleier å gå på tv hver jul, og som virkelig får frem julestemningen. Jeg vet at det er mange som føler det samme, og dette viser at folk flest sitter igjen med et inntrykk fra denne reklamen. Det har faktisk blitt opprettet en facebook-gruppe hvor medlemmene ønsker at cola-reklamen kommer tilbake på tv-skjermen i julen.

Ingen kommentarer: