torsdag 15. januar 2009

Bærumsungdom om bærumsungdommen.





Klokken slo 13:00 på en fredag, og det var mange som var lykkelige for at timene og uken var over, og som gledet seg til helgen. De to siste timene på denne fredagen hadde klasse 1STB samfunnsfag, og tok debatten om hvordan den typiske ungdommen i dag er. På et blunk snakket alle i klassen i munnen på hverandre og debatten var rett og slett mildt sagt entusiastisk.

Dagens tema tok for seg ungdommen i Bærum, og hvordan vi ser ut i andres øyne. Er den typiske bærumsgutten kledd opp i en rosa pique-skjorte, en splitter ny Disel-bukse med en diamantøredobb og som ukentlig tar seg en tur i solariumet? Og hva med den typiske bærumsjenta, er hun en overlegen snobb med merkevesker, et altfor blondt og bleket hår med et fjes fult av sminke? Er dette kun en overdrivelse av den vanlige bærumsungdommen, eller har de eldre et poeng når de sier at dagens ungdom er født og oppblåst i Bærum?

Man skal ikke sette alle ungdommene som bor eller går på skole i Bærum i en og samme bås. Det er mange forskjellige mennesker samlet på et sted, og slik som på alle andre steder, så vil det alltid være noen som skiller seg ut, både positivt og negativt. Det er selvfølgelig ikke bare pappagutter som tar utnytte av farens høye lønningssjekk som bor i Bærum.

Om du tar Sandvika videregående skole som et eksempel, så har jeg møtt veldig få personer som skryter av hvor mange biler, hus og hytter de har. De fleste jeg har truffet og blitt godt kjent med er ærlig og åpne mennesker og de er ikke overfladiske i det hele tatt. Så til dere som fordomdømmer ungdom i Bærum og ikke ønsker å bli kjent med dem fordi de bor på "feil" sted eller snakker annerledes - gi dere og bli heller kjent med dem!

2 kommentarer:

PernilleHS sa...

ENIG! Ikke alle er like! Man skal ikke skjære alle over en kam, som det heter på gammeldags :) Bra du tar det opp!

LK sa...

Godt sagt! Bærumsungdom har et rykte i resten av landet, og det er altfor lett å skjære alle over samme kam. Personlig har jeg ikke møtt veldig mange av de typiske bærumssossene og bærtene de årene jeg har jobbet i Bærum (men jeg har likevel hatt mange nok til at jeg vet at det finnes noen her og der...)